Laatste wedstrijd van het seizoen, een gemoedelijke sfeer...doch de boodschap van trainer Michiels was duidelijk : er moest gewonnen worden tegen de rode lantaarn ! En dat hebben ze goed begrepen bij Noordstar, want vanaf de 1e minuut trekt het vol in de aanval. Er worden heel wat kansen bij elkaar gespeeld en helaas ook verkwanselt, het is wachten tot in de 28e min. op de openingstreffer.

De 0-1 wordt voorbij doelman Laeremans getrapt door Joren Lambaerts. 7 minuten later staat het 0-2, een beauty van opnieuw Joren Lambaerts, overhoeks naar de 2e paal binnen getrapt. Een schitterend afscheid voor Joren die volgend seizoen zijn geluk gaat beproeven bij tweede provincialer Linda Olen.

De aandacht verslapt dan bij de bezoekers en op een aanval van Booischot moet doelman Van Bael ver uit zijn doelgebied komen waarbij hij de doorgebroken speler raakt : vrije trap en doelpunt gemaakt door Kim Vervloet : 1-2 net voor de rust. Toch een domper op de vreugde, zeker als je het aantal kansen van Noordstar in de eerste helft optelt. De wedstrijd had al gespeeld kunnen zijn... De 2e helft is van een heel ander kaliber. Noordstar laat Booischot terug in de wedstrijd komen en plooit veel te ver terug. Het spel wordt slordiger en het is wachten tot in de 83' min. voor het verlossende doelpunt valt...weer gescoord door een Lambaerts...al is het deze keer Thijs die de bal voorbij Laeremans knalt : 1-3.

Het moment voor Carlo Michiels om de vertrekkers Joren Lambaerts en Fons Simons (naar Blauwvoet Oevel) een applausvervanging te gunnen. Tom Lens en Giliam Spruyt zijn hun respectievelijke vervangers. Ook Yannick De Busser mag zijn truitje nog nat maken, hij vervangt Jeffrey Willems. De 1-3 bleek ook de eindscore te zijn van een wedstrijd die Noordstar onder controle leek te hebben, maar het zichzelf nog moeilijk maakte in de 2e helft...

Al was er niets meer te winnen of verliezen, er overheerste een positief gevoel door de overwinning. Ook na de wedstrijd bleef het plezant, want gastheer Booischot trakteerde alle spelers en supporters op warme hapjes ! Waarvoor uiteraard onze dank ! Noordstar sluit het jaar af op een 6e plek en kan vanaf nu gaan bouwen aan volgend seizoen.

Wij wensen Joren Lambaerts en Fons Simons veel succes toe bij hun nieuwe club. Hans Laeremans verlaat eveneens het blauwe kamp. Ook hem wensen we veel succes in de toekomst. Nog een dankwoord aan onze talrijke supporters, jullie waren geweldig. Ook volgend jaar rekenen wij op uw steun.

Verslag en foto's :  Annick/Noordstar/Nnieuws.be